Posted on Leave a comment

Vastustuskyky parempaan iskuun – tiedätkö, saatko kaikki tarvittavat vitamiinit?

Äiti ja tytät, terveys ja hyvinvointi

Flunssakautena vitamiinien saannin tärkeys korostuu – tilaa omasi verkkoapteekista

Vitamiinit ja hivenaineet ovat elämälle välttämättömiä aineita. Tarvitsemme vitamiineja normaaliin kasvuun ja kehitykseen, erilaisiin elintoimintoihin ja terveyden säilyttämiseen. Myös flunssakautena on erityisen tärkeää huolehtia vitamiinien saannista. Koronavirusta vastaan ei kannata erikseen tankata vitamiineja, mutta riittävästi niitä pitää saada. Verkkoapteekista vitamiinien tilaaminen on helppoa ja valinnanvaraa löytyy.

Multivita on Suomen suosituin* monivitamiinivalmiste

Monipuolinen ruokavalio on pääasiallinen vitamiinien lähde. Ravintoa voi kuitenkin tukea erilaisilla vitamiinivalmisteilla. Näistä yksi tunnetuimmista on apteekista saatava, Suomen suosituin* monivitamiinivalmiste – Multivita. Tuoteperheestä löytyy monia vaihtoehtoja ihan jokaiselle.

Kerran päivässä nautittava Multivita on monivitamiini, jonka koostumus perustuu aina uusimpiin kotimaisiin ravitsemussuosituksiin. Tuote sisältää 16 eri vitamiinia ja hivenainetta. Multivita on sokeriton, laktoositon, gluteeniton, hiivaton, eikä sisällä A-vitamiinia.

Olisiko perheen pienimpienkin hyvä saada täydennystä vitamiinivarastoonsa? Heille tuoteperheestä löytyy muun muassa hedelmäisen makuinen Multivita Juniori Tuttifrutti, jonka monipuolinen koostumus perustuu 2–9-vuotiaiden lasten uusimpiin ravitsemussuosituksiin. Tuote sisältää 13 eri vitamiinia ja hivenainetta, mukana 7,5 mikrogrammaa D3-vitamiinia.

Mitä jos ikää on jo kertynyt tai muuten vain on lisääntynyt vitamiinien ja hivenaineiden tarve? Multivita Forte on erityisesti näihin tarpeisiin soveltuva vitamiinivalmiste. Yksi tabletti sisältää muun muassa 20 mikrogrammaa D3-vitamiinia, runsaasti foolihappoa sekä arvokkaina tehoaineina ubikinonia ja inkivääriä.

*Pharmarket MAT 11/2019

Flunssaa vastaan C-vitamiinia – Multivita Ascorbin 500 mg

Pitkien ja pimeiden talvikuukausien aikana C-vitamiinin saanti voi auttaa pysymään pirteänä ja energisenä. Talvikuukaudet ovat jo kevään kynnyksellä takanapäin ja valon määrä lisääntyy, mutta koronaviruksen vaeltaessa väestön keskuudessa edelleen, vitamiinien saannista on tärkeää huolehtia. Koronaa vastaan suojautumisessa C-vitamiinista ei ole hyötyä, mutta kun virustauti on päällä, C-vitamiinilisä voi lyhentää taudin kestoa.

C-vitamiini ylläpitää elimistön normaalia energiatasapainoa ja immuunipuolustusta. Se edistää muun muassa kalsiumin, B-vitamiinin, foolihapon ja raudan imeytymistä sekä toimii elimistössä solujen hapettumisstressiä ehkäisevänä antioksidanttina.

Hyvä C-vitamiinin lähde on apteekista saatava Multivita Ascorbin 500 mg. Kyseessä on nieltävä C-vitamiinitabletti, joka sisältää 500 mg C-vitamiinia. Tuotteesta on myös saatavilla nieltävä depottabletti, Multivita Ascorbin Long 500 mg, joka hajoaa normaalia tablettia hitaammin ja vapauttaa tasaisesti C-vitamiinia. Suomessa valmistetut tuotteet eivät sisällä sokeria, laktoosia (tai maidon aineosia), gluteenia tai hiivaa. Ne sopivat myös vegaaneille, sillä ne eivät sisällä eläinperäisiä aineosia. Nautitaan yksi tabletti päivässä.

D-vitamiinia talvikuukausina – DeviSol 20 mcg on Suomen suosituin* D3-vitamiinitabletti

Kesällä saamme D-vitamiinia auringosta, mutta nämä varastot ehtyvät noin 1–2 kuukaudessa kesän jälkeen. Siksi talvikuukausina tarvitaankin suun kautta saatavaa D-vitamiinilisää. D-vitamiinia suositellaan nykyisin koko väestölle lokakuusta maaliskuun loppuun, ja erityisen tärkeää se on alle 15-vuotiaille lapsille sekä odottaville ja imettäville äideille. Alle 3-vuotiaiden lasten tulisi saada D-vitamiinilisää ympäri vuoden.

Päivittäisen D-vitamiinin saannin varmistamiseen sopii kerran päivässä nautittava Orionin DeviSol. Tuoteperheestä löytyy D-vitamiinitabletteja monella eri vahvuudella. Raikkaan sitruksen makuinen, imeskeltävä DeviSol 10 mikrog sisältää uusimpien ravitsemussuositusten mukaisesti 10 mikrogrammaa D3- vitamiinia. Tabletti hajoaa helposti suussa, se on makeutettu ksylitolilla ja sorbitolilla sekä sisältää vain luonnollisia aromiaineita. Laktoositon (maidoton), gluteeniton, hiivaton, sokeriton. Tuote ei sisällä soijaa tai liivatetta.

Tuoteperheestä löytyy myös DeviSol 20 mikrog, joka on Suomen suosituin* D3-vitamiinitabletti. Myöskin raikkaan sitruksen makuinen, imeskeltävä DeviSol sisältää uusimpien ravitsemussuositusten mukaisesti 20 mikrogrammaa D3- vitamiinia, eli yhdestä tabletista yli 60-vuotias saa päivän D-vitamiiniannoksen.

*Pharmarket MAT 11/2019

Nainen juoksee metsässä ja kohottaa kuntoaan.

Liikunnan tueksi oikeanlaiset vitamiinit – Multivita Magnesiumsitraatti + B6

Säiden muuttuessa siihen suuntaan, jossa liikunnan monet eri muodot ulkonakin ovat jälleen mahdollisia, myös vitamiinien tarve korostuu. Hyvä lisä esimerkiksi urheilevien ja kuntoilevien ravitsemuksen tueksi on magnesiumsitraatti, sillä magnesium antaa lihassoluille energiaa, lisää fyysistä suorituskykyä ja kestävyyttä ja auttaa palautumaan fyysisestä rasituksesta.

Urheilijoiden ja kuntoilijoiden luottotuote on Suomessa valmistetut Multivita Magnesiumsitraatti + B6 -valmisteet. Tuotteet ovat saatavilla greipin ja lime-sitruunan makuisina purutabletteina, sekä helposti nieltävänä tablettina. Magnesiumsitraattitabletit sisältävät 150 mg magnesiumia hyvin imeytyvässä sitraattimuodossa sekä 2 mg magnesiumin imeytymistä tehostavaa B6-vitamiinia. Sitraattimuodossa oleva magnesium imeytyy tehokkaasti myös vähähappoisessa tai hapottomassa vatsassa.

Rakenteeltaan miellyttävät purutabletit eivät jätä jauhoista suutuntumaa. Purutabletti on myös kätevä nauttia ilman nestettäkin, siksi se on erinomainen esimerkiksi urheilevien ravitsemuksen tueksi. Multivita Magnesiumsitraatti -valmisteet ovat laktoosittomia, gluteenittomia, hiivattomia ja sokerittomia. Ne sopivat myös vegaaneille.

Muista tärkeät omega-3-rasvahapot – Multivita Omegalive

Multivita Omegaliven sisältämät tärkeät omega-3-rasvahapot DHA ja EPA tukevat sydämen normaalia toimintaa ja lisäksi DHA edistää aivojen sekä näkökyvyn normaalina pysymistä. Edullinen vaikutus näkökyvylle ja aivoille saavutetaan nauttimalla päivittäin 250 mg DHA:ta, ja sydämelle nautittaessa 250 mg DHA:ta ja EPA:a.

Multivita Omegalive Basic on laadukas kalaöljykapseli, jonka suositeltu päiväannos (2 kaps.) sisältää 886 mg omega-3-rasvahappoja. Pienikokoinen, soikea kapseli on helppo niellä. Valmiste sopii käytettäväksi yhdessä vitamiinivalmisteiden kanssa, sillä se ei sisällä lisättyjä vitamiineja.

Tuoteperheestä löytyvät kalaöljykapselit myös lapsille (Multivita Omegalive Juniori), raskaana oleville (Multivita Omegalive raskaus) sekä vahva Multivita Omegalive Strong, joka on päiväannostukseltaan apteekin vahvin kalaöljykapseli*.

*IQVIA MAT 10/2018

Tutustu apo24.fi-verkkoapteekin koko valikoimaan täältä.

Tuotteet:

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota. Ohjeenmukaista annosta ei saa ylittää.

Vastaa